Emiliana Salvaje
85,00 zł
Emiliana to winnica, która mimo powierzchni upraw sięgającej 1000 ha prowadzona jest z
poszanowaniem dla przyrody i naturalnego terroir, w nurcie ekologicznym i biodynamicznym, co
czyni ją największą światową ekologiczną uprawą winorośli. Wina Emiliana słyną z niepowtarzalnego
charakteru oddającego charakterystykę regionu. Parcele producenta rozmieszczone są pomiędzy
dolinę Casablanca, Maipo, Cachapoal, Colchagua i Bio-Bio.
Głęboka czerwona barwa wpadająca w fiolet. W nosie na pierwszy plan wychodzą nuty czarnych
oliwek i ciemnych owoców leśnych, a w tle przebija się lekka nuta dymna oraz ziołowa. W smaku
intensywne, wyczuwalne jeżyny i goździki. Aksamitna i bogata struktura, długi trwały finisz.
Wino zostało wyprodukowane bez dodatku siarki, fermentacja została przeprowadzona na rdzennych
drożdżach, a część wina dojrzewała w cementowych zbiornikach.
Połączenia kulinarne: Świetnie komponuje się z grillowaną jagnięciną czy wołowiną oraz z
wyrazistymi potrawami kuchni wietnamskiej, tajskiej czy indyjskiej.
Aromaty i smaki:
Czarne jagody
Goździk
Jeżyna
Zioła
Połączenia kulinarne:
Grill
Jagnięcina
Kuchnia azjatycka
Wołowina
Opis
Producent: Emiliana
Kraj: Chile
Region: Casablanca
Kolor: Czerwone
Smak: Wytrawne
Szczep: Syrah, Roussanne
Emiliana to winnica, która mimo powierzchni upraw sięgającej 1000 ha prowadzona jest z
poszanowaniem dla przyrody i naturalnego terroir, w nurcie ekologicznym i biodynamicznym, co
czyni ją największą światową ekologiczną uprawą winorośli. Wina Emiliana słyną z niepowtarzalnego
charakteru oddającego charakterystykę regionu. Parcele producenta rozmieszczone są pomiędzy
dolinę Casablanca, Maipo, Cachapoal, Colchagua i Bio-Bio.
Głęboka czerwona barwa wpadająca w fiolet. W nosie na pierwszy plan wychodzą nuty czarnych
oliwek i ciemnych owoców leśnych, a w tle przebija się lekka nuta dymna oraz ziołowa. W smaku
intensywne, wyczuwalne jeżyny i goździki. Aksamitna i bogata struktura, długi trwały finisz.
Wino zostało wyprodukowane bez dodatku siarki, fermentacja została przeprowadzona na rdzennych
drożdżach, a część wina dojrzewała w cementowych zbiornikach.
Połączenia kulinarne: Świetnie komponuje się z grillowaną jagnięciną czy wołowiną oraz z
wyrazistymi potrawami kuchni wietnamskiej, tajskiej czy indyjskiej.
Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki | |
---|---|
Połączenia kulinarne |