La Pruina Negroamaro

57,00 

Winogrona rosną na czerwonej glebie, bogatej w tlenki żelaza z warstwą skał wapiennych.

Kolor rubinowoczerwony z fioletowymi refleksami. Intensywny, pikantno owocowy bukiet z nutami czarnej porzeczki, jagód, lukrecji i tytoniu. Średnio mocne, eleganckie, aksamitne, długotrwały i pikantny posmak. Wino należy serwować w temperaturze 16-18ᵒC

Połączenia kulinarne: dobrze łączy się z mięsnymi przystawkami, grillowanymi mięsami, twardymi serami, grillowanym tuńczykiem.

NAGRODY

96 punktów – Annuario dei Migliori Italiani 2023 autorstwa Luca Maroni

Aromaty i smaki:
Czarna porzeczka
Czarne jagody
Lukrecja
Tytoń
Połączenia kulinarne:
Grill
Ryby
Ser twardy
Wołowina
Opis

Producent: La Pruina

Kraj: Włochy

Region: Apulia

Kolor: Czerwone

Smak: Wytrawne

Szczep: Negroamaro

Winogrona rosną na czerwonej glebie, bogatej w tlenki żelaza z warstwą skał wapiennych.

Kolor rubinowoczerwony z fioletowymi refleksami. Intensywny, pikantno owocowy bukiet z nutami czarnej porzeczki, jagód, lukrecji i tytoniu. Średnio mocne, eleganckie, aksamitne, długotrwały i pikantny posmak. Wino należy serwować w temperaturze 16-18ᵒC

Połączenia kulinarne: dobrze łączy się z mięsnymi przystawkami, grillowanymi mięsami, twardymi serami, grillowanym tuńczykiem.

NAGRODY

96 punktów – Annuario dei Migliori Italiani 2023 autorstwa Luca Maroni

Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki

, , ,

Połączenia kulinarne

, , ,

Może spodoba się również…