Cantine San Marzano – Vindoro Negroamaro

149,00 

Bardzo głęboka purpurowa czerwień. Szeroki i złożony bukiet z nutami przypraw. Słodkie aromaty miękkich owoców i wiśniowego dżemu.
W smaku pełne, miękkie i zrównoważone, bogate w delikatne garbniki, z przyjemnie długotrwałym wykończeniem.
Winogrona są zbierane ręcznie. Maceracja trwa 18 dni dla 80% masy a 25 dni dla pozostałych 20%. Fermentacja alkoholowa w temperaturze 24 °C.
Połączenia kulinarne: Idealne do pikantnych i aromatycznych potraw kuchni hinduskiej; do czerwonego mięsa, dziczyzny i jagnięciny – steki, kotlety, hamburgery; makarony z bogato przyprawionymi sosami.

Aromaty i smaki:
Jeżyna
Śliwka
Wiśnia
Zioła
Połączenia kulinarne:
Dziczyzna
Jagnięcina
Kuchnia azjatycka
Wołowina
Opis

Producent: Cantine San Marzano

Kraj: Włochy

Region: Apulia

Kolor: czerwone

Smak: wytrawne

Szczep:  Negroamaro

Bardzo głęboka purpurowa czerwień. Szeroki i złożony bukiet z nutami przypraw. Słodkie aromaty miękkich owoców i wiśniowego dżemu.
W smaku pełne, miękkie i zrównoważone, bogate w delikatne garbniki, z przyjemnie długotrwałym wykończeniem.
Winogrona są zbierane ręcznie. Maceracja trwa 18 dni dla 80% masy a 25 dni dla pozostałych 20%. Fermentacja alkoholowa w temperaturze 24 °C.
Połączenia kulinarne: Idealne do pikantnych i aromatycznych potraw kuchni hinduskiej; do czerwonego mięsa, dziczyzny i jagnięciny – steki, kotlety, hamburgery; makarony z bogato przyprawionymi sosami.

Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki

, , ,

Połączenia kulinarne

, , ,

Może spodoba się również…