Argiolas – Costera Cannonau di Sardegna 2021′
89,00 zł
Intensywny rubinowy kolor z odcieniami granatu. Intensywne zapachy typowe dla odmiany Cannonau.
Na podniebieniu dobrze zaokrąglone, świetnie zorganizowane i doskonale wyważone. Dojrzewanie 8-10 miesięcy w dębowej beczce.
Wspaniały kompan do mięsnych przystawek, wędlin, pieczone prosięcia, jagnięciny, sera pecorino.
Aromaty i smaki:
Połączenia kulinarne:
Opis
Intensywny rubinowy kolor z odcieniami granatu. Intensywne zapachy typowe dla odmiany Cannonau.
Na podniebieniu dobrze zaokrąglone, świetnie zorganizowane i doskonale wyważone. Dojrzewanie 8-10 miesięcy w dębowej beczce.
Wspaniały kompan do mięsnych przystawek, wędlin, pieczone prosięcia, jagnięciny, sera pecorino.
- Producent: Argiolas
- Kraj: Włochy
- Region: Sardynia
- Kolor: Czerwone
- Smak: Wytrawne
- Szczep: Cannonau, Carignano, Bovale
Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki | |
---|---|
Połączenia kulinarne |