Vigneti Zabu – Il Passo Verde Biologico
75,00 zł
Wino z pełnym bukietem czerwonych i ciemnych owoców, niebieskiej jagody, ze szczyptą przypraw i nut balsamicznych, eukaliptusa i nut dębowych.
Doskonale komponuje się z daniami z czerwonego mięsa, jagnięciny, dziczyzny i serów o średnim wieku.
Aromaty i smaki:
Czarne jagody
Czerwona porzeczka
Drewno
Mentol
Połączenia kulinarne:
Dziczyzna
Jagnięcina
Wołowina
Opis
Wino z pełnym bukietem czerwonych i ciemnych owoców, niebieskiej jagody, ze szczyptą przypraw i nut balsamicznych, eukaliptusa i nut dębowych.
Doskonale komponuje się z daniami z czerwonego mięsa, jagnięciny, dziczyzny i serów o średnim wieku.
- Producent: Vigneti Zabu – Farnese Group
- Kraj: Włochy
- Region: Sycylia
- Kolor: Czerwone
- Smak: Wytrawne
- Szczep: Nero d’Avola
Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki | |
---|---|
Połączenia kulinarne |