Purcari – Rosu de Purcari 2014
135,00 zł
Wytrawne, czerwone wino o kolorze czerwonej cegły, które spędziło 18 miesięcy w francuskich beczkach dębowych. Należy je dekantować 30 minut przed podaniem. Rekomendowana temperatura 16 C. Jest to wino o złożonym smaku jagód i suszonej śliwki, które rozwijają się z czasem odsłaniając dyskretne słodkie nuty wanilii. Owocowy smak zaskakuje wyrafinowaniem, głębią i miękkością, przechodząc w długi posmak.
Sprawdzi się znakomicie z gotowanymi mięsami, jagnięciną, pikantnym Parmezanem i Cheddarem.
Brak w magazynie
Aromaty i smaki:
Połączenia kulinarne:
Opis
Wytrawne, czerwone wino o kolorze czerwonej cegły, które spędziło 18 miesięcy w francuskich beczkach dębowych. Należy je dekantować 30 minut przed podaniem. Rekomendowana temperatura 16 C. Jest to wino o złożonym smaku jagód i suszonej śliwki, które rozwijają się z czasem odsłaniając dyskretne słodkie nuty wanilii. Owocowy smak zaskakuje wyrafinowaniem, głębią i miękkością, przechodząc w długi posmak.
Sprawdzi się znakomicie z gotowanymi mięsami, jagnięciną, pikantnym Parmezanem i Cheddarem.
- Producent: Purcari
- Kraj: Mołdawia
- Region: Purcari
- Kolor: Czerwone
- Smak: Wytrawne
- Szczep: Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 35%, Malbec 15%
Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki | |
---|---|
Połączenia kulinarne |