Aleksi Pitskhelauri – Mtsvane Lekso’s Marani 2016′

139,00 

Wino zrobione metodą gruzińską (kakhetyjską) w qvevri. Fermentacja na pełnym owocu (skóra, pestka, kiść) do wiosny. Starzone 6 miesięcy w qvevri, niefiltrowane.

Intensywny zapach brzoskwiń, dojrzałych gruszek.

Połączenia kulinarne: Delikatne białe mięsa, ryby

Aromaty i smaki:
Brzoskwinia
Gruszka
Morela
Połączenia kulinarne:
Drób
Ryby
Wieprzowina
Opis
  • Producent: Aleksi Pitskhelauri
  • Kraj: Gruzja
  • Region: Kakheti
  • Kolor: Białe (Bursztynowe)
  • Smak: Wytrawne
  • Szczep: Mtsvane

Wino zrobione metodą gruzińską (kakhetyjską) w qvevri. Fermentacja na pełnym owocu (skóra, pestka, kiść) do wiosny. Starzone 6 miesięcy w qvevri, niefiltrowane.

Intensywny zapach brzoskwiń, dojrzałych gruszek.

Połączenia kulinarne: Delikatne białe mięsa, ryby

Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki

, ,

Połączenia kulinarne

, ,

Może spodoba się również…