Aleksi Pitskhelauri – Mtsvane Lekso’s Marani 2016′
139,00 zł
Wino zrobione metodą gruzińską (kakhetyjską) w qvevri. Fermentacja na pełnym owocu (skóra, pestka, kiść) do wiosny. Starzone 6 miesięcy w qvevri, niefiltrowane.
Intensywny zapach brzoskwiń, dojrzałych gruszek.
Połączenia kulinarne: Delikatne białe mięsa, ryby
Aromaty i smaki:
Połączenia kulinarne:
Opis
- Producent: Aleksi Pitskhelauri
- Kraj: Gruzja
- Region: Kakheti
- Kolor: Białe (Bursztynowe)
- Smak: Wytrawne
- Szczep: Mtsvane
Wino zrobione metodą gruzińską (kakhetyjską) w qvevri. Fermentacja na pełnym owocu (skóra, pestka, kiść) do wiosny. Starzone 6 miesięcy w qvevri, niefiltrowane.
Intensywny zapach brzoskwiń, dojrzałych gruszek.
Połączenia kulinarne: Delikatne białe mięsa, ryby
Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki | |
---|---|
Połączenia kulinarne |