Caspea Madrasa
79,00 zł
Brak w magazynie
Aromaty i smaki:
Połączenia kulinarne:
Opis
Ojczyzną szczepu Madrasa jest Madrasah – Azerbejdżan Jej nazwa pochodzi od wioski odkrytej po raz pierwszy w dystrykcie Ismayilli od około 300 lat. Madrasa jest przedstawicielem autochtonicznych odmian winorośli Azerbejdżanu. Uprawiane jest w winnicach „Marandi Wine Company”. Wino jest przechowywane w dębowych beczkach przez 14 miesięcy. Pozwala to określić jego rzadki potencjał.
MADRASA to bardzo eleganckie wino o bogatej rubinowej barwie. Jasny, bogaty aromat łączy w sobie smak czarnej śliwki, suszonych jagód, agrestu, jagód, porzeczek, wiśni. Podczas degustacji wyczuwalna jest fala ciemnych jagód. Kwasowość wina jest dobrze zbalansowana.
Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki | |
---|---|
Połączenia kulinarne |