Le Anfore Masso Antico
125,00 zł
Cały proces uprawy podporządkowany jest zasadom upraw ekologicznych, a zakończony zbiorem ręcznym.
Po winifikacji wino dojrzewa w amforach cocciopesto oraz w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Amfory cocciopesto, zrobione są ze specjalnej mieszanki kruszyw ceramicznych, włókien, odłamków kamieni, piasku, spoiwa cementowego i wody, gwarantuje winu kontrolowane mikro-utlenienie , a rezultatem jest w pełni rozwinięte wino o osobliwych i oryginalnych smakach.
Intensywny rubinowy kolor, z zapachami wanilii i czekolady, whisky i kawy. Na podniebieniu jest pełne i otulające, ale jednocześnie harmonijne. Finisz długi i intensywny, taniny miękkie, okrągłe.
Połączenia kulinarne: Doskonale komponuje się z czerwonym mięsem i dziczyzną z grilla lub w gulaszu oraz z dojrzałymi serami.
Aromaty i smaki:
Połączenia kulinarne:
Opis
Producent: Masso Antico
Kraj: Włochy
Region: Apulia
Kolor: Czerwone
Smak: Wytrawne
Szczep: Primitivo, Negroamaro
Cały proces uprawy podporządkowany jest zasadom upraw ekologicznych, a zakończony zbiorem ręcznym.
Po winifikacji wino dojrzewa w amforach cocciopesto oraz w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Amfory cocciopesto, zrobione są ze specjalnej mieszanki kruszyw ceramicznych, włókien, odłamków kamieni, piasku, spoiwa cementowego i wody, gwarantuje winu kontrolowane mikro-utlenienie , a rezultatem jest w pełni rozwinięte wino o osobliwych i oryginalnych smakach.
Intensywny rubinowy kolor, z zapachami wanilii i czekolady, whisky i kawy. Na podniebieniu jest pełne i otulające, ale jednocześnie harmonijne. Finisz długi i intensywny, taniny miękkie, okrągłe.
Połączenia kulinarne: Doskonale komponuje się z czerwonym mięsem i dziczyzną z grilla lub w gulaszu oraz z dojrzałymi serami.