Chateau Musar 2000’
519,00 zł
Chateau Musar rocznik 2000 ma ciemnoczerwony kolor z bardzo złożonym aromatem składającym się z nut fig, suszonych śliwek, czarnej herbaty, tytoniu, pikantnych czarnych oliwek z niuansem ziemistym. W ustach wyczuwalne dojrzałe czarne czereśnie, figi, śliwki, a nawet czekolada.
Dobra kwasowość z przyjemnymi, gładkimi taninami, w wyniku czego wino jest pełne i aksamitne z bardzo długim, intensywnym finiszem.
Połączenia kulinarne: Świetne z potrawami kuchni śródziemnomorskiej, jagnięciną, wołowiną w sosach, także z terrinami.
Brak w magazynie
Aromaty i smaki:
Połączenia kulinarne:
Opis
Producent: Chateau Musar
Kraj: Liban
Region: Bekaa Valley
Kolor: Czerwone
Smak: Wytrawne
Szczep: 85% Cabernet Sauvignon , 15% Carignan – Cinsault
Chateau Musar rocznik 2000 ma ciemnoczerwony kolor z bardzo złożonym aromatem składającym się z nut fig, suszonych śliwek, czarnej herbaty, tytoniu, pikantnych czarnych oliwek z niuansem ziemistym. W ustach wyczuwalne dojrzałe czarne czereśnie, figi, śliwki, a nawet czekolada.
Dobra kwasowość z przyjemnymi, gładkimi taninami, w wyniku czego wino jest pełne i aksamitne z bardzo długim, intensywnym finiszem.
Połączenia kulinarne: Świetne z potrawami kuchni śródziemnomorskiej, jagnięciną, wołowiną w sosach, także z terrinami.
Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki | |
---|---|
Połączenia kulinarne |