Hochar Pere et Fils, Chateau Musar 2020’
159,00 zł
To wino z pojedynczej winnicy Aana, wykonane w nowoczesnym stylu: skoncentrowane oraz owocowe. Zawiera nuty nowych dębowych beczek (6 do 9 miesięcy w beczce) , urocze, czerwone owoce jagodowe ( Grenache) oraz żywiczne aromaty ( garrique ). Śródziemnomorskie na podniebieniu, ze słodkimi taninami, przyprawami i mięsistą nutą na finiszu. Bardzo przyjazne, przyjemne i łatwe do picia, ale w połączeniu czerwonymi mięsami. Polecamy zdekantować, ponieważ po kontakcie z powietrzem staje się jeszcze lepsze i bardziej wyrafinowane.
Połączenia kulinarne: świetnie łączy się z daniami kuchni libańskiej: tangine z kurczaka, moussaka z jagnięciny, kuskusem. Jest również dobrym kompanem do dań z wołowiny, dzikiego ptactwa oraz dziczyzny.
Aromaty i smaki:
Połączenia kulinarne:
Opis
Producent: Chateau Musar
Kraj: Liban
Region: Bekaa Valley
Kolor: Czerwone
Smak: Wytrawne
Szczep: 55% Cinsault, 35%Grenache, 10% Cabernet Sauvignon
To wino z pojedynczej winnicy Aana, wykonane w nowoczesnym stylu: skoncentrowane oraz owocowe. Zawiera nuty nowych dębowych beczek (6 do 9 miesięcy w beczce) , urocze, czerwone owoce jagodowe ( Grenache) oraz żywiczne aromaty ( garrique ). Śródziemnomorskie na podniebieniu, ze słodkimi taninami, przyprawami i mięsistą nutą na finiszu. Bardzo przyjazne, przyjemne i łatwe do picia, ale w połączeniu czerwonymi mięsami. Polecamy zdekantować, ponieważ po kontakcie z powietrzem staje się jeszcze lepsze i bardziej wyrafinowane.
Połączenia kulinarne: świetnie łączy się z daniami kuchni libańskiej: tangine z kurczaka, moussaka z jagnięciny, kuskusem. Jest również dobrym kompanem do dań z wołowiny, dzikiego ptactwa oraz dziczyzny.
Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki | |
---|---|
Połączenia kulinarne |