Il Passo Nerello Mascalese

99,00 

Żywe, pełne i intensywne wino wyprodukowane wyłącznie z winogron odmiany Nerello Mascalese rosnących w winnicy usytuowanej na wzgórzach w okolicach Jeziora Arancio. Bliskość jeziora sprawia, że w winnicach panuje mikroklimat a krystalicznie czysta woda stwarza idealne warunki do uzyskania doskonałej jakości winogron. Dojrzałe owoce są suszone naturalnie w sycylijskim słońcu. Wino jest starzone w beczkach przez sześć miesięcy przed butelkowaniem.

Wyczuwalne aromaty przypraw korzennych, czerwonych owoców i kwiatów, ciepłe, pełne, dobrze zbalansowane. Pasuje do makaronów z sosami, mięs i serów.

Aromaty i smaki:
Czereśnia
Kwiaty
Przyprawy korzenne
Śliwka
Połączenia kulinarne:
Makaron
Ser twardy
Wieprzowina
Opis

Producent: Vigneti Zabu

Kraj: Włochy

Region: Sycylia

Kolor: Czerwone

Smak: Wytrawne

Szczep: Nerello Mascalese

Żywe, pełne i intensywne wino wyprodukowane wyłącznie z winogron odmiany Nerello Mascalese rosnących w winnicy usytuowanej na wzgórzach w okolicach Jeziora Arancio. Bliskość jeziora sprawia, że w winnicach panuje mikroklimat a krystalicznie czysta woda stwarza idealne warunki do uzyskania doskonałej jakości winogron. Dojrzałe owoce są suszone naturalnie w sycylijskim słońcu. Wino jest starzone w beczkach przez sześć miesięcy przed butelkowaniem.

Wyczuwalne aromaty przypraw korzennych, czerwonych owoców i kwiatów, ciepłe, pełne, dobrze zbalansowane. Pasuje do makaronów z sosami, mięs i serów.

Informacje dodatkowe
Aromaty i smaki

, , ,

Połączenia kulinarne

, ,